Vintage kerstversiering scoren, hoe doe je dat?

Vintage kerstversiering scoren, hoe doe je dat?

Een kerstboom mag in de decemberperiode natuurlijk niet ontbreken. En er zijn super veel verschillende manieren om je kerstboom te versieren. Van over-the-top-vol-glitters tot nostalgisch en super vintage. Mocht je op zoek zijn naar vintage kerstversiering, lees dan vooral even verder. In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jij die toffe vintage kerstversiering kunt vinden waar je misschien al zo lang naar op zoek bent.

Houd je ogen open (het hele jaar door)

We zijn natuurlijk geneigd om zo rond november / december op zoek te gaan naar kerstversiering, en dit zal ongetwijfeld ook de periode zijn dat je dit het meeste tegen zal komen. Maar soms kan het ook handig zijn om al wat eerder te beginnen. Of nog beter: vlak na de Kerst. Dit is vaak het moment dat mensen besluiten welke Kerstspullen ze graag willen houden en welke juist niet. Grote kans dat je via Marktplaats dan juist hele toffe vintage kerstversiering kunt scoren.

Heb je nog niet gevonden wat je zocht? Maak dan op Marktplaats bijvoorbeeld een zoekopdracht aan. Wanneer er dan gedurende het jaar advertenties online komen die voldoen aan jouw zoekopdracht, dan krijg je automatisch een melding. Het zou zomaar kunnen dat er midden in de zomer ineens een goede deal voorbij komt en dat je voor een prikkie toffe vintage kerstversiering kunt scoren. Op deze manier staat jouw vintage kerstboom aankomende december te pronken vol vintage ornamenten.

Ook op rommelmarkten, gedurende het jaar, zou je zomaar eens naar huis kunnen gaan met vintage kerstversiering. Neem bijvoorbeeld Koningsdag. Op deze dag worden er vaak verschillende dozen van zolder of uit de garage gehaald met spullen waar mensen graag vanaf willen omdat ze deze niet mee gebruiken. Het zou zo maar kunnen dat hier ook toffe kerst items tussen zitten.

Vergeet de kringloopwinkels niet

Je ziet ook vaak dat kringloopwinkels de kerstspullen gedurende het jaar opsparen. En dat ze rond november / december een speciale afdeling maken met alleen maar kerst versieringen. Weet je wanneer ze deze speciale kerstafdeling gaan openen? Zorg dat dat je er op tijd bij bent. Zo kun je als één van de eersten tussen de tweedehands kerstversieringen neuzen. Het kan zijn dat er een hoop tweedehands versieringen te vinden zijn, maar soms kun je ook flink mazzel hebben en ga je zomaar met een goede vintage vondst naar huis.

Veel tweedehands winkels hebben vaak ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld een plastic tas te vullen met kerstballen voor maar een paar euro. Wellicht vind je hier precies waar je naar op zoek bent. Neem vooral ook de tijd om de verschillende dozen en bakken met versieringen door te gaan.

Vintage kerstversiering scoren op Etsy

Etsy is één van de online plekken waar je hele toffe vintage items kunt vinden. En ook hier zal je ongetwijfeld aardig wat kerstviering kunnen kopen. Etsy is eigenlijk een soort marktplaats waar verschillende verkopers een eigen shop hebben. In deze shop verkopen ze allemaal hun eigen (vintage) items. Er zijn aardig wat Nederlandse verkopers, maar Etsy is een wereldwijd platform. Houd dit wel in gedachten wanneer je online op zoek gaat naar die speciale Kerst items. De verzendkosten en de levertijd kunnen hierdoor namelijk wel wat verschillen. Ook hierbij loont het dus vaak om eerder in het jaar alvast rond te kijken.

Maak je eigen “vintage” kerstversiering

In veel kringloopwinkels vind je vaak verschillende hobby-boeken. En er zijn ook regelmatig aardig wat verschillende boekjes te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je bijvoorbeeld zelf kerstversiering kunt maken. Dit zijn meestal die kleine vierkante boekjes, die je bijvoorbeeld voor €0,20 of €0,50 in de kringloopwinkel kunt vinden. Heb je dus nog niet gevonden wat je zocht? Dan kun je ook prima aan de slag gaan en je eigen “vintage” kerstversiering maken. Het is ook leuk om een combinatie te maken tussen vintage kerstversiering die je hebt gekocht en kerstversiering die je zelf hebt gemaakt.

Tip! Misschien heb je al gemerkt dat sommige vintage kerstversiering een beetje fragiel kan zijn. Natuurlijk wil je deze items extra goed beschermen wanneer je jouw kerstboom weer op gaat bergen. Wikkel de ornamenten en kerstballen bijvoorbeeld in wc- of keukenpapier, kranten of bubbeltjesplastic om te voorkomen dat deze eerder zullen breken. Je kunt alle versiering eventueel in een plastic box bij elkaar bewaren.  Zelf doen we dit thuis in de plastic boxen van Ikea. De grootste versie is daarnaast ook ideaal om de kerstboom in te bewaren.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage en tweedehands items. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.

In de blogs deel ik handige tips, leuke items en DIY’s voor echte vintage- en kringloopfanaten.

Populaire blogs

35 ideeën voor toffe cadeaus voor echte vintage lovers

Een vleugje vintage aan je interieur toevoegen, hoe doe je dat?

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Boekentip

Ideeën voor vintage cadeaus, het boek van Ad Visser

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Eén van de leukste dingen om te doen, vind ik persoonlijk om rond te struinen in de kringloop op zoek naar nieuwe vondsten. Mijn meeste kleding is of zelfgemaakt of afkomstig van de kringloopwinkel. Mocht je dit nu ook willen, maar tot nu toe nog geen mazzel hebben gehad in de tweedehands winkel, lees dan vooral even verder. In deze blog vind je een paar handige tips.

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Stel je voor dat je niet zo scrollen op internet, ’s avonds niet doelloos zou zappen  of twintig keer je mail zou checken. Wat zou je dan doen? Misschien is het wel hoog tijd voor een nieuwe hobby. En hoe tof zou het zijn als je een vintage hobby zou oppakken? Want veel van deze wat oudere hobby’s zijn dus helemaal terug van weggeweest. Zet dus een lekkere vintage playlist aan ontdek wat bij jou past.

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Een tijdje terug werd dit niet zo vaak gedaan en was het misschien nog een beetje “vreemd”, maar ik heb het idee dat het geven van een tweedehands cadeau steeds beter wordt ontvangen. Mocht je nog twijfelen of het geven van een tweedehands cadeau een goede optie is, lees dan vooral even verder. In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor een tweedehands cadeau misschien wel in één keer een goede optie blijkt te zijn.