Scoren op Koningsdag, zo vind jij de mooiste tweedehands pareltjes op de vrijmarkt

Tips voor de vrijmarkt op Koningsdag

Koningsdag betekent natuurlijk veel gezelligheid, maar natuurlijk ook niet te vergeten, de rommelmarkten. Hoe zorg je ervoor dat jij de mooiste items scoort op de kleedjesmarkt? In deze blog geven we je een aantal tips.

Vroege vogels

Misschien is dit wat je wilt horen, zeker niet wanneer je flink bent los gegaan op de koningsnacht. Maar wanneer je echt de goede koopjes wilt scoren zul je er vroeg bij moeten zijn. Extra voordeel is dan ook dat het nog niet zo druk is, jij staat dus vooraan om die mooie items te gaan scoren. Dus trek jouw vrolijkste oranje outfit aan, koop een tosti bij het kraampje van de buurtkinderen, en ga op pad!

Toch kan het ook voordelig zijn om juist tegen het einde van de middag naar vrijmarkt te gaan. De verkopers willen vaak niet alle items weer mee naar huis slepen en ze nog een jaar langer bewaren. Het gevolg? Toffe items voor nog lagere prijzen, klinkt als een win win toch?

Toffe woonaccessoires scoren

Ga je op meubel- of interieurjacht? Neem een meetlint mee, zo weet je zeker dat dat leuke vintage kastje precies in dat hoekje bij het raam past.

De vrijmarkt is natuurlijk bij uitstek de plek om jouw DIY-hart op te halen. Heb je een tof kastje gevonden, maar is het nieuw jouw kleur? Met een likje verf  en misschien andere handgrepen past het binnen no time volledig in jouw interieur. Dit werkt overigens ook top voor toffe fotolijsten. Is de afbeelding of het schilderij in de lijst niet jouw ding, maar is de lijst top. Dan kun je dit zelf eenvoudig oplossen door hier een nieuwe foto of moderne print in te doen. Maar ook op kledinggebied werkt dit goed. Zo koop je bijvoorbeeld voor een prikkie een spijkerbroek die zelf kunt bewerken met tie-dye. Of maak je van die oude kettingen, zelf eenvoudig een toffe choker. Kortom houd je ogen open voor bijzondere items die je eventueel zelf nog wat kunt aanpassen.

Schatzoeken

Rommelmarkten, kunnen zoals de naam het natuurlijk al zegt, soms een beetje rommelig ogen. koningsdag is natuurlijk vaak de dag dat de “rommel” van zolder en uit de garage wordt gehaald en op een vrolijk kleedje buiten wordt uitgestald. Maar ja wat voor de een rommel is, kan voor de ander zomaar een echte vondst zijn. Smaken verschillen, maar houd je ogen goed open. Op dat éne kleedje met oude meuk kan namelijk zomaar een toffe vintage blouse met borduursels liggen op een paar antieke oorbellen. Kijk ook altijd iets verder dan de kraam, staan er bijvoorbeeld nog dingen onder de kraam, of staan er nog dozen of manden met spullen naast? Bekijk alles goed, neem de tijd om ook even in die dozen en andere bakken te kijken, je weet maar nooit wat je tegen kunt komen.

Het zou zomaar kunnen dat een tweede rondje lopen over de rommelmarkt ook effect kan hebben. Sommige verkopers hebben zoveel spullen meegenomen dat het niet allemaal in één keer op de kraam of het kleedje past. Tijdens het tweede rondje zou je dus nog wat toffe nieuwe items tegen kunnen komen.

Kleine prijsjes

Het grote voordeel van de rommelmarkt op koningsdag zijn natuurlijk de kleine prijsjes. Speciaal op deze dag is er vaak ook nog een beetje ruimte om te onderhandelen en een goede deal te sluiten, zeker wanneer je meerdere items bij één kraam koopt. Afdingen is natuurlijk hartstikke leuk, maar houdt het wel realistisch. Vaak zijn de items namelijk echt al laag geprijsd, om dan moeilijk te gaan doen over een paar cent is ook zo zonde van je energie. Dus houdt het leuk, zo voorkom je irritatie. En op deze manier vergroot je zelfs nog de kans dat jij met mooie items naar huis gaat.

Misschien een voor de hand liggende tip, maar neem genoeg contant geld mee. Naast wat briefgeld is het sowieso ook slim om wat klein muntgeld mee te nemen, want we gaan natuurlijk voor die goede koopjes.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage en tweedehands items. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.

In de blogs deel ik handige tips, leuke items en DIY’s voor echte vintage- en kringloopfanaten.

Populaire blogs

35 ideeën voor toffe cadeaus voor echte vintage lovers

Een vleugje vintage aan je interieur toevoegen, hoe doe je dat?

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Boekentip

Ideeën voor vintage cadeaus, het boek van Ad Visser

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Eén van de leukste dingen om te doen, vind ik persoonlijk om rond te struinen in de kringloop op zoek naar nieuwe vondsten. Mijn meeste kleding is of zelfgemaakt of afkomstig van de kringloopwinkel. Mocht je dit nu ook willen, maar tot nu toe nog geen mazzel hebben gehad in de tweedehands winkel, lees dan vooral even verder. In deze blog vind je een paar handige tips.

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Stel je voor dat je niet zo scrollen op internet, ’s avonds niet doelloos zou zappen  of twintig keer je mail zou checken. Wat zou je dan doen? Misschien is het wel hoog tijd voor een nieuwe hobby. En hoe tof zou het zijn als je een vintage hobby zou oppakken? Want veel van deze wat oudere hobby’s zijn dus helemaal terug van weggeweest. Zet dus een lekkere vintage playlist aan ontdek wat bij jou past.

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Een tijdje terug werd dit niet zo vaak gedaan en was het misschien nog een beetje “vreemd”, maar ik heb het idee dat het geven van een tweedehands cadeau steeds beter wordt ontvangen. Mocht je nog twijfelen of het geven van een tweedehands cadeau een goede optie is, lees dan vooral even verder. In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor een tweedehands cadeau misschien wel in één keer een goede optie blijkt te zijn.