Thrift Tips: Tips voor het kopen van tweedehands en vintage Lp’s.

Thrift Tips: Tips voor het kopen van tweedehands en vintage Lp’s.

Naast vintage kleding is het natuurlijk ook super tof om op zoek te gaan naar toffe vintage platen. Deze kun je vinden in kringloopwinkels, op rommelmarkten, in speciale winkels en natuurlijk ook online. In deze blog geef ik je een aantal tips voor het vinden van die echte pareltjes.

Met name in kringloopwinkels vind je vaak bakken vol met vintage Lp’s. Platen als ‘Alle 13 goed’ of bepaalde Lp’s met oubollige muziek zul je vaak voorbij zien komen. Maar we hopen natuurlijk allemaal op die ene mooie vondst van die bekende band of artiest. Qua aanbod moet je gewoon heel erg mazzel hebben in de kringloop. Het zou zo maar kunnen dat je voor een paar euro een leuke plaat scoort. Maar het kan ook zomaar zijn dat je uren in alle bakken staat te kijken en dat je niet veel verder komt dan een plaat van ‘Luv’. Mijn advies? Neem de tijd. Struin alle bakken even na, het zou namelijk zomaar kunnen dat die ene toffe plaat gewoon in een andere bak staat.

Heb je een goede plaat gevonden? Super tof! check dan nog wel even de kwaliteit van de plaat. Want de term ‘grijs gedraaid’, die gaat helaas op bij sommige Lp’s. Natuurlijk is het wel leuk als je jouw vondst straks ook af kunt spelen zonder dat de plaat overslaat. Daarom is het altijd wel slim om even naar de plaat te kijken. Ziet deze er goed uit en heeft deze geen beschadigingen?

Controleer ook even de hoes. Wanneer je de plaat puur voor de muziek koopt is dit wellicht iets minder van belang. Maar misschien wil je de plaat ook wel ergens in het zicht neerzetten of ben je een echte verzamelaar. Het zou dan zonde zijn als de hoes er een beetje viezig of beschadigd uitziet.

Kijk meteen ook wat voor persing je in je handen hebt. Zeker wanneer je van plan bent om de platen echt als verzameling te kopen. Is het bijvoorbeeld een originele persing uit Engeland, dan kan dit al veel zeggen over de waarde van de plaat.

De nieuwste platen zul je niet snel tegenkomen op markten of in de kringloop. Maar misschien ontdek je nu wel een toffe oude band! Net als in de muziek zie je ook wel wat stromingen in de muziek weer helemaal terugkomen. Het zou dus zomaar kunnen dat er in die kringloop een LP staat die volledig past bij jouw muzieksmaak.

Wanneer je aan het struinen bent op zoek naar toffe platen is het misschien ook tof om meteen op zoek te gaan naar een gave platenkoffer. Zo bewaar je je platen netjes bij elkaar. Daarnaast is het super tof om de koffer naast je platenspeler een mooie plek in je interieur te geven.

Niet de platen gevonden die je had gehoopt? Niet getreurd! Lang leve het internet tegenwoordig, want daar is het aanbod dus echt immens veel platen te vinden!

Tip! ben je op zoek naar toffe betaalbare Lp’s en singeltjes van goede kwaliteit? Kijk dan zeker ook eens bij House of Vintage Memories. Klik hier om naar de shop te gaan.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage kleding. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.
Op mijn blog en op social media deel ik veel outfitinspiratie en tips over hoe jij jouw eigen vintage garderobe bij elkaar shopt.

Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, kijk dan vooral in de shop, hier komen regelmatig nieuwe kledingstukken online.

Populaire blogs

Online vintage shoppen: United Wardrobe

Dr. Martens, de geschiedenis van een iconische schoen

10 tips om je eigen vintage kledingstyle te ontwikkelen

Volg Mode en Meuk

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Pastel tinten kunnen super mooi zijn, maar toch kan het combineren ervan soms nog wel een dingetje zijn. Nu het betere weer er weer aankomt leek het mij dan ook een leuk idee om een in deze blog een aantal tips te delen, zodat je binnen no time jouw eigen outfit in pastelkleuren kunt samenstellen.😊

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Wanneer je op zoek bent naar een toffe toevoeging voor jouw outfit, dan zouden vintage sjaaltjes wel eens de oplossing kunnen zijn. Nu kun je deze op aardig wat verschillende manieren dragen. In deze blog laten we je de verschillende opties zien 😊.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Ongetwijfeld heb je de paisley print al een paar keer voorbij zien komen. Naar mijn mening is dit toch wel één van de meest kenmerkende prints die je regelmatig bij vintage kleding ziet. Wij zijn zeker fan van dit bekende, hippie-achtige patroon. In deze blog lees je wat de paisley print precies is, hoe deze is ontstaan en hoe je items met een paisley patroon het beste kunt combineren.