Thrift Tips: Tips voor het kopen van tweedehands en vintage Lp’s.

Thrift Tips: Tips voor het kopen van tweedehands en vintage Lp’s.

Naast vintage kleding is het natuurlijk ook super tof om op zoek te gaan naar toffe vintage platen. Deze kun je vinden in kringloopwinkels, op rommelmarkten, in speciale winkels en natuurlijk ook online. In deze blog geef ik je een aantal tips voor het vinden van die echte pareltjes.

Met name in kringloopwinkels vind je vaak bakken vol met vintage Lp’s. Platen als ‘Alle 13 goed’ of bepaalde Lp’s met oubollige muziek zul je vaak voorbij zien komen. Maar we hopen natuurlijk allemaal op die ene mooie vondst van die bekende band of artiest. Qua aanbod moet je gewoon heel erg mazzel hebben in de kringloop. Het zou zo maar kunnen dat je voor een paar euro een leuke plaat scoort. Maar het kan ook zomaar zijn dat je uren in alle bakken staat te kijken en dat je niet veel verder komt dan een plaat van ‘Luv’. Mijn advies? Neem de tijd. Struin alle bakken even na, het zou namelijk zomaar kunnen dat die ene toffe plaat gewoon in een andere bak staat.

Heb je een goede plaat gevonden? Super tof! check dan nog wel even de kwaliteit van de plaat. Want de term ‘grijs gedraaid’, die gaat helaas op bij sommige Lp’s. Natuurlijk is het wel leuk als je jouw vondst straks ook af kunt spelen zonder dat de plaat overslaat. Daarom is het altijd wel slim om even naar de plaat te kijken. Ziet deze er goed uit en heeft deze geen beschadigingen?

Controleer ook even de hoes. Wanneer je de plaat puur voor de muziek koopt is dit wellicht iets minder van belang. Maar misschien wil je de plaat ook wel ergens in het zicht neerzetten of ben je een echte verzamelaar. Het zou dan zonde zijn als de hoes er een beetje viezig of beschadigd uitziet.

Kijk meteen ook wat voor persing je in je handen hebt. Zeker wanneer je van plan bent om de platen echt als verzameling te kopen. Is het bijvoorbeeld een originele persing uit Engeland, dan kan dit al veel zeggen over de waarde van de plaat.

De nieuwste platen zul je niet snel tegenkomen op markten of in de kringloop. Maar misschien ontdek je nu wel een toffe oude band! Net als in de muziek zie je ook wel wat stromingen in de muziek weer helemaal terugkomen. Het zou dus zomaar kunnen dat er in die kringloop een LP staat die volledig past bij jouw muzieksmaak.

Wanneer je aan het struinen bent op zoek naar toffe platen is het misschien ook tof om meteen op zoek te gaan naar een gave platenkoffer. Zo bewaar je je platen netjes bij elkaar. Daarnaast is het super tof om de koffer naast je platenspeler een mooie plek in je interieur te geven.

Niet de platen gevonden die je had gehoopt? Niet getreurd! Lang leve het internet tegenwoordig, want daar is het aanbod dus echt immens veel platen te vinden!

Tip! ben je op zoek naar toffe betaalbare Lp’s en singeltjes van goede kwaliteit? Kijk dan zeker ook eens bij House of Vintage Memories. Klik hier om naar de shop te gaan.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage kleding. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.
Op mijn blog en op social media deel ik veel outfitinspiratie en tips over hoe jij jouw eigen vintage garderobe bij elkaar shopt.

Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, kijk dan vooral in de shop, hier komen regelmatig nieuwe kledingstukken online.

Populaire blogs

Online vintage shoppen: United Wardrobe

Dr. Martens, de geschiedenis van een iconische schoen

10 tips om je eigen vintage kledingstyle te ontwikkelen

Volg Mode en Meuk

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Hoe zorg je extra goed voor jouw vintage wollen kleding?

Hoe zorg je extra goed voor jouw vintage wollen kleding?

De één vind het fantastisch en draagt het liefste zoveel mogelijk vintage wollen kleding, de ander vind het niets en vindt het vaak kriebelen. Mocht je een echte wol-lover zijn, dan vind je in deze blog een aantal handige tips waarmee jouw vintage items extra lang mooi blijven.

Wat is ton sur ton?

Wat is ton sur ton?

Wanneer je echt voor een opvallende outfit wilt gaan, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de toffe ton sur ton trend. In deze blog lees je wat dit precies is en hoe je jouw eigen ton sur ton outfit kunt samenstellen.

We hebben een cadeautje voor je! Meld je aan voor onze vintage mail en ontvang meteen een kortingscode van 10% te besteden in onze vintage webshop.

* 1 keer in de 2 weken ontvang je een mailtje met handige (styling) tips, leuke (win)acties en toffe nieuwe producten.

Yes, gelukt! De kortingscode is naar je onderweg!