De leukste vintage winkels in: Dordrecht

Vintage boeken, vinyl en curiosa, vintage winkels in Dordrecht

Niets zo fijn als lekker door de stad slenteren en op zoek gaan naar echte toffe vintage vondsten. Speciaal voor die momenten hebben we de leukste vintage winkels voor je op een rijtje gezet. In deze blog vind je de tofste winkels in … Dordrecht.

Preloved vintage fashion by 3xM

Wat verkopen ze: vintage kleding, van unieke, draagbare items tot heuse designerstukken. Extra leuk! In deze winkel heb je de mogelijkheid  om jouw exclusieve kleding in te laten wisselen.

Adres: Wijnstraat 95, 3311BT
Website van Preloves fashion by 3xM

Bluebirds in the Backyard

Wat verkopen ze: Deze winkel (in een super mooi karakterstiek pand) is de ideale hotspot voor meerdere gelegenheden. Zo werden er bijvoorbeeld bruiloften georganiseerd, kun je hier even uitrusten voor een bakkie koffie met lekker gebak én vind je hier de tofste vintage items, zoals woonaccessoires, meubels en kleding.

Adres: Wijnstraat 153, 3311BV
Website van Bluebirds in the Backyard

Found by me

Wat verkopen ze: Ben je op zoek naar een “nieuwe” vintage outfit? Loop dan zeker even binnen bij  ‘Found by me’, hier vind je toffe preloved kleding. Naast kleding verkopen ze ook toffe curiosa.

Adres: Vriesestraat 3, 3311NN
Website van Found by me

De Boekenla

Wat verkopen ze: De naam zegt het natuurlijk al, vintage boeken! Vanaf zijn zesde verzamelt de eigenaar al stripboeken. Naast vintage (strip)boeken vind je hier ook LP’s

Adres: Boomstraat 5, 3311 TC

Blos Dordrecht

Wat verkopen ze: Een bijzondere winkel, met handgemaakte items, kunst, food én natuurlijk vintage! Johan en Emmy zijn de trotse eigenaren van deze winkel, in de winkel vind je enkel items die zij zelf ook tof vinden, met liefde gaan zij op zoek naar de mooiste parels.

Adres: Grote Spuistraat 21, 3311GE
Website van Blos Dordrecht

Pandora

Wat verkopen ze: Vintage tweedehands boeken, curiosa, kunst en antiek. Deze bijzondere winkel in een bijzonder rijksmoment heeft het allemaal.

Adres: Wijnstraat 82 – 86, 3311 BW
Website van Pandora

Pandorus

Wat verkopen ze: Dit is de zoon van Pandora, ook hier vind je een scala aan vintage woonaccessoires, maar ook meubels, vinyl en vintage kleding. Pandorus heeft in vergelijking met Pandora nog wat meer design items beschikbaar.

Adres: Boomstraat 17, 3311 TC 
Website van Pandorus

The Old Town

Wat verkopen ze: In deze winkel vind je curiosa, vintage en retro items en vinyl. Tip! Deze winkel herken je gemakkelijk aan de grote paraplu die boven de winkelpui hangt. Tot 2008 was dit pand namelijk een parapluwinkel.

Adres: Voorstraat 275, 3311 EP
Website van The Old Town

Buku & Kopi

Wat verkopen ze: Voor speciale items uit de jaren 50, 60, 70 en 80 moet je hier zijn. Naast toffe woonitems verkopen ze ook vinyl.

Adres: Vleeshouwersstraat 38, 3311CS
Website van Buku & Kopi

Wonen in de winkel

Wat verkopen ze: De naam zegt het eigenlijk al, alles wat in deze woning staat is de te koop, hoe tof is dat? Je vindt hier dus allerlei verschillende woonaccessoires.

Adres: Groenmarkt 14, 3311 BE
Website Wonen in de winkel

Ken jij nog meer vintage winkels in Dordrecht? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage en tweedehands items. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.

In de blogs deel ik handige tips, leuke items en DIY’s voor echte vintage- en kringloopfanaten.

Populaire blogs

35 ideeën voor toffe cadeaus voor echte vintage lovers

Een vleugje vintage aan je interieur toevoegen, hoe doe je dat?

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Boekentip

Ideeën voor vintage cadeaus, het boek van Ad Visser

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Eén van de leukste dingen om te doen, vind ik persoonlijk om rond te struinen in de kringloop op zoek naar nieuwe vondsten. Mijn meeste kleding is of zelfgemaakt of afkomstig van de kringloopwinkel. Mocht je dit nu ook willen, maar tot nu toe nog geen mazzel hebben gehad in de tweedehands winkel, lees dan vooral even verder. In deze blog vind je een paar handige tips.

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Stel je voor dat je niet zo scrollen op internet, ’s avonds niet doelloos zou zappen  of twintig keer je mail zou checken. Wat zou je dan doen? Misschien is het wel hoog tijd voor een nieuwe hobby. En hoe tof zou het zijn als je een vintage hobby zou oppakken? Want veel van deze wat oudere hobby’s zijn dus helemaal terug van weggeweest. Zet dus een lekkere vintage playlist aan ontdek wat bij jou past.

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Een tijdje terug werd dit niet zo vaak gedaan en was het misschien nog een beetje “vreemd”, maar ik heb het idee dat het geven van een tweedehands cadeau steeds beter wordt ontvangen. Mocht je nog twijfelen of het geven van een tweedehands cadeau een goede optie is, lees dan vooral even verder. In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor een tweedehands cadeau misschien wel in één keer een goede optie blijkt te zijn.