Online vintage shoppen: Marktplaats

Online vintage shoppen: Marktplaats

Het was nog nooit zo makkelijk, vanuit je luie stoel je “nieuwe” vintage outfit bij elkaar shoppen. Tegenwoordig zijn er super veel mogelijkheden, mijn favoriet op dit moment? Marktplaats!

Iedereen kent dit platform, de een is er iets enthousiaster over dan de ander. Maar zeker in tijden van Corona vind ik dit platform dus helemaal top! En stiekem breng ik dus best wel wat uren door op Marktplaats, op zoek naar die toffe items!


Mijn tips om jouw vintage pareltjes te vinden op Marktplaats:


Gebruik goede zoekwoorden

Het aanbod op Marktplaats is groot, heeeeel groot. Zet in je zoekopdracht dan ook specifieke zoekwoorden zodat je eerder resultaat zult hebben. Vermeld in je zoekopdracht bijvoorbeeld: vintage, het kledingstuk waar je naar op zoek bent en de maat. Zo houd je het overzichtelijk. 😊


Zoek op Synoniemen

In aanvulling op de vorige tip, gebruik synoniemen. Wellicht zoek jij op 90s, maar heeft de verkoper nineties in zijn advertentietitel staan. Of jij zoekt bijvoorbeeld op kokerrok en de verkoper biedt het aan als pencil skirt. Wees creatief en probeer verschillende zoekopdrachten uit. Wie weet vind je dan in eens dat item waar je naar op zoek bent!


Tip: Spel je zoekopdracht ook eens expres een beetje verkeerd, door bijvoorbeeld een paar letters om te draaien heb je kans dat je ineens die advertentie vind met dat speciale item!


Filter op staat van het Product

Op marktplaats zijn heel veel bedrijven te vinden die nieuwe producten aanbieden. Op zich niets mis mee, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar echt vintage. De oplossing? Vul bij de staat van het product zo goed als nieuw in en de bedrijven zijn niet meer zichtbaar.


Bewaar je zoekopdracht

Ben je op zoek naar een specifiek item maar heb je nog niet gevonden wat je zocht?
Bewaar je zoekopdracht! Op deze manier krijg je dagelijks een overzicht met nieuwe advertenties die voldoen aan jouw zoekwoorden. Zo krijg je dat favoriete item bijna in je schoot geworpen. Dit kan je erg veel tijd schelen!


Verkopers volgen

Heb je een verkoper gevonden waarvan de style jou aanspreekt, dan kan je de verkoper volgen. Wanneer de verkoper dan nieuwe items plaatst krijg je een melding. Zo ben jij als eerste op de hoogte van de nieuwste items van deze shop en voorkom je dat dat ene toffe item net al is verkocht. Je kan de verkoper volgen door op het plusje naast de naam te klikken.


Mode en Meuk is ook te vinden op Marktplaats,
klik hier om naar onze Marktplaats pagina te gaan.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage en tweedehands items. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.

In de blogs deel ik handige tips, leuke items en DIY’s voor echte vintage- en kringloopfanaten.

Populaire blogs

35 ideeën voor toffe cadeaus voor echte vintage lovers

Een vleugje vintage aan je interieur toevoegen, hoe doe je dat?

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Boekentip

Ideeën voor vintage cadeaus, het boek van Ad Visser

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Zo kun jij ook toffe kleding in de kringloopwinkel scoren, een paar handige tips.

Eén van de leukste dingen om te doen, vind ik persoonlijk om rond te struinen in de kringloop op zoek naar nieuwe vondsten. Mijn meeste kleding is of zelfgemaakt of afkomstig van de kringloopwinkel. Mocht je dit nu ook willen, maar tot nu toe nog geen mazzel hebben gehad in de tweedehands winkel, lees dan vooral even verder. In deze blog vind je een paar handige tips.

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Op zoek naar een vintage hobby? Misschien is één van deze vintage hobby’s wat voor jou!

Stel je voor dat je niet zo scrollen op internet, ’s avonds niet doelloos zou zappen  of twintig keer je mail zou checken. Wat zou je dan doen? Misschien is het wel hoog tijd voor een nieuwe hobby. En hoe tof zou het zijn als je een vintage hobby zou oppakken? Want veel van deze wat oudere hobby’s zijn dus helemaal terug van weggeweest. Zet dus een lekkere vintage playlist aan ontdek wat bij jou past.

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Een tijdje terug werd dit niet zo vaak gedaan en was het misschien nog een beetje “vreemd”, maar ik heb het idee dat het geven van een tweedehands cadeau steeds beter wordt ontvangen. Mocht je nog twijfelen of het geven van een tweedehands cadeau een goede optie is, lees dan vooral even verder. In deze blog hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet waardoor een tweedehands cadeau misschien wel in één keer een goede optie blijkt te zijn.