Online vintage shoppen: Marktplaats

Online vintage shoppen: Marktplaats

Het was nog nooit zo makkelijk, vanuit je luie stoel je “nieuwe” vintage outfit bij elkaar shoppen. Tegenwoordig zijn er super veel mogelijkheden, mijn favoriet op dit moment? Marktplaats!

Iedereen kent dit platform, de een is er iets enthousiaster over dan de ander. Maar zeker in tijden van Corona vind ik dit platform dus helemaal top! En stiekem breng ik dus best wel wat uren door op Marktplaats, op zoek naar die toffe items!


Mijn tips om jouw vintage pareltjes te vinden op Marktplaats:


Gebruik goede zoekwoorden

Het aanbod op Marktplaats is groot, heeeeel groot. Zet in je zoekopdracht dan ook specifieke zoekwoorden zodat je eerder resultaat zult hebben. Vermeld in je zoekopdracht bijvoorbeeld: vintage, het kledingstuk waar je naar op zoek bent en de maat. Zo houd je het overzichtelijk. 😊


Zoek op Synoniemen

In aanvulling op de vorige tip, gebruik synoniemen. Wellicht zoek jij op 90s, maar heeft de verkoper nineties in zijn advertentietitel staan. Of jij zoekt bijvoorbeeld op kokerrok en de verkoper biedt het aan als pencil skirt. Wees creatief en probeer verschillende zoekopdrachten uit. Wie weet vind je dan in eens dat item waar je naar op zoek bent!


Tip: Spel je zoekopdracht ook eens expres een beetje verkeerd, door bijvoorbeeld een paar letters om te draaien heb je kans dat je ineens die advertentie vind met dat speciale item!


Filter op staat van het Product

Op marktplaats zijn heel veel bedrijven te vinden die nieuwe producten aanbieden. Op zich niets mis mee, tenzij je natuurlijk op zoek bent naar echt vintage. De oplossing? Vul bij de staat van het product zo goed als nieuw in en de bedrijven zijn niet meer zichtbaar.


Bewaar je zoekopdracht

Ben je op zoek naar een specifiek item maar heb je nog niet gevonden wat je zocht?
Bewaar je zoekopdracht! Op deze manier krijg je dagelijks een overzicht met nieuwe advertenties die voldoen aan jouw zoekwoorden. Zo krijg je dat favoriete item bijna in je schoot geworpen. Dit kan je erg veel tijd schelen!


Verkopers volgen

Heb je een verkoper gevonden waarvan de style jou aanspreekt, dan kan je de verkoper volgen. Wanneer de verkoper dan nieuwe items plaatst krijg je een melding. Zo ben jij als eerste op de hoogte van de nieuwste items van deze shop en voorkom je dat dat ene toffe item net al is verkocht. Je kan de verkoper volgen door op het plusje naast de naam te klikken.


Mode en Meuk is ook te vinden op Marktplaats,
klik hier om naar onze Marktplaats pagina te gaan.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage kleding. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.
Op mijn blog en op social media deel ik veel outfitinspiratie en tips over hoe jij jouw eigen vintage garderobe bij elkaar shopt.

Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, kijk dan vooral in de shop, hier komen regelmatig nieuwe kledingstukken online.

Populaire blogs

Online vintage shoppen: United Wardrobe

Dr. Martens, de geschiedenis van een iconische schoen

10 tips om je eigen vintage kledingstyle te ontwikkelen

Volg Mode en Meuk

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Pastel tinten kunnen super mooi zijn, maar toch kan het combineren ervan soms nog wel een dingetje zijn. Nu het betere weer er weer aankomt leek het mij dan ook een leuk idee om een in deze blog een aantal tips te delen, zodat je binnen no time jouw eigen outfit in pastelkleuren kunt samenstellen.😊

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Wanneer je op zoek bent naar een toffe toevoeging voor jouw outfit, dan zouden vintage sjaaltjes wel eens de oplossing kunnen zijn. Nu kun je deze op aardig wat verschillende manieren dragen. In deze blog laten we je de verschillende opties zien 😊.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Ongetwijfeld heb je de paisley print al een paar keer voorbij zien komen. Naar mijn mening is dit toch wel één van de meest kenmerkende prints die je regelmatig bij vintage kleding ziet. Wij zijn zeker fan van dit bekende, hippie-achtige patroon. In deze blog lees je wat de paisley print precies is, hoe deze is ontstaan en hoe je items met een paisley patroon het beste kunt combineren.