Met deze tips blijven jouw Dr Martens zo lang mogelijk mooi.

Met deze tips blijven jouw Dr Martens zo lang mogelijk mooi

Dr Martens kunnen nogal een investering zijn, maar vaak zijn ze het ook helemaal waard. Natuurlijk wil je wel zo lang mogelijk van jouw schoenen kunnen genieten. En daarom vind je in deze blog een aantal tips om extra goed voor jouw boots te zorgen, zodat ze extra lang mooi zullen blijven.

Verzorg het leer goed

Vaak zijn dit die dingen die je makkelijk kunt vergeten. Maar eerlijk is eerlijk niemand zit te wachten om leer met krassen of scheuren. In de webshop van Dr martens vind je speciale ‘wonder balm’ met dit middel zorg je ervoor dat het leer in goede conditie blijft en zullen de schoenen er weer als nieuw uitzien. Daarnaast zorgt het er dus ook voor dat jouw schoenen langer mooi zullen blijven.

Wees lief voor je schoenen (en je voeten)

Voor het uitlopen van de schoenen lees je op internet allerlei vreemde “oplossingen”. Maar toch zou dit niet de juiste manier zijn voor jouw Dr Martens. De kans dat het leer scheurt of de zool beschadigt is aanwezig. En eerlijk is eerlijk dit zal niet de manier zijn dat jouw schoenen zo lang mogelijk mooi blijven en zo lang mogelijk meegaan. Het uitlopen van de schoenen kan een dingetje zijn. Maar neem hier vooral de tijd voor en bouw het uitlopen van de schoenen rustig op.

Tip! Draag dikkere sokken tijdens de inloop-periode. Op deze manier zal je minder snel blaren krijgen. Eventueel kun je met bovengenoemde ‘wonder balm’ het leer ook wat soepeler maken.

Maak jouw Dr Martens schoon wanneer ze vies zijn

Dit hoef je niet iedere dag te doen, maar wanneer je dit een klein beetje bijhoudt, zal je wel zien dat jouw schoenen langer mooi zullen blijven. Heb je dus door de modder of regenplassen lopen banjeren? Dan is het wellicht toch een aanrader om de schoenen hierna toch even af te doen.

Berg de schoenen netjes op wanneer je ze niet draagt

Prop ze niet in een doos of onder in je kast maar geef ze dat mooie plekje. Op deze manier voorkom je dat ze in de verdrukking kunnen komen of eventueel kunnen beschadigen. En eerlijk is eerlijk, hoe gaaf zie die complete Dr Martens collectie eruit? Dat mag best gezien worden toch?

Repareren wanneer het nodig is

Hoewel Dr Martens schoenen zijn die er soms wat doorleefd uit mogen zien is een kapotte schoen natuurlijk wat niemand wil. Kleine gebreken op tijd repareren is dan ook de oplossing. Op deze manier voorkom je dat jouw schoen verder kapot zal gaan. Nu kan dit soms lastig zijn om zelf te doen. Dus in sommige gevallen is het zeker aan te raden om hierbij de hulp van een professional in te schakelen. Een echte schoenmaker zal je hier goed over kunnen informeren.

Ben je benieuwd hoe je deze stoere boots het beste kunt dragen en combineren? In deze blog vind je nog een aantal handige tips. 😊

Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niet extra’s voor. 

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage en tweedehands items. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.

In de blogs deel ik handige tips, leuke items en DIY’s voor echte vintage- en kringloopfanaten.

Populaire blogs

35 ideeën voor toffe cadeaus voor echte vintage lovers

Een vleugje vintage aan je interieur toevoegen, hoe doe je dat?

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Boekentip

Ideeën voor vintage cadeaus, het boek van Ad Visser

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Zo organiseer je je eigen vintage spelletjesavond

Zo organiseer je je eigen vintage spelletjesavond

Een spelletjesvond is natuurlijk altijd leuk, maar hoe leuk zou het zijn als je je eigen vintage spelletjesavond kunt organiseren? Nodig je beste vrienden uit en zorg voor een onvergetelijke avond waarbij en sowieso veel gelachen wordt. In deze blog vind je een aantal handige tips voor een toffe vintage outfit.

Dit zijn de leukste vintage winkels in Breda

Dit zijn de leukste vintage winkels in Breda

Ben je van plan om een dag vintage te gaan shoppen in Breda, in deze blog vind je de leukste vintage winkels. Zeker als je fan bent van vintage kleding, zou je hier zomaar eens goed kunnen slagen, er zitten namelijk aardig wat leuke vintage kledingwinkels.