Met deze tips blijven jouw Dr Martens zo lang mogelijk mooi.

Met deze tips blijven jouw Dr Martens zo lang mogelijk mooi

Dr Martens kunnen nogal een investering zijn, maar vaak zijn ze het ook helemaal waard. Natuurlijk wil je wel zo lang mogelijk van jouw schoenen kunnen genieten. En daarom vind je in deze blog een aantal tips om extra goed voor jouw boots te zorgen, zodat ze extra lang mooi zullen blijven.

Verzorg het leer goed

Vaak zijn dit die dingen die je makkelijk kunt vergeten. Maar eerlijk is eerlijk niemand zit te wachten om leer met krassen of scheuren. In de webshop van Dr martens vind je speciale ‘wonder balm’ met dit middel zorg je ervoor dat het leer in goede conditie blijft en zullen de schoenen er weer als nieuw uitzien. Daarnaast zorgt het er dus ook voor dat jouw schoenen langer mooi zullen blijven.

Wees lief voor je schoenen (en je voeten)

Voor het uitlopen van de schoenen lees je op internet allerlei vreemde “oplossingen”. Maar toch zou dit niet de juiste manier zijn voor jouw Dr Martens. De kans dat het leer scheurt of de zool beschadigt is aanwezig. En eerlijk is eerlijk dit zal niet de manier zijn dat jouw schoenen zo lang mogelijk mooi blijven en zo lang mogelijk meegaan. Het uitlopen van de schoenen kan een dingetje zijn. Maar neem hier vooral de tijd voor en bouw het uitlopen van de schoenen rustig op.

Tip! Draag dikkere sokken tijdens de inloop-periode. Op deze manier zal je minder snel blaren krijgen. Eventueel kun je met bovengenoemde ‘wonder balm’ het leer ook wat soepeler maken.

Maak jouw Dr Martens schoon wanneer ze vies zijn

Dit hoef je niet iedere dag te doen, maar wanneer je dit een klein beetje bijhoudt, zal je wel zien dat jouw schoenen langer mooi zullen blijven. Heb je dus door de modder of regenplassen lopen banjeren? Dan is het wellicht toch een aanrader om de schoenen hierna toch even af te doen.

Berg de schoenen netjes op wanneer je ze niet draagt

Prop ze niet in een doos of onder in je kast maar geef ze dat mooie plekje. Op deze manier voorkom je dat ze in de verdrukking kunnen komen of eventueel kunnen beschadigen. En eerlijk is eerlijk, hoe gaaf zie die complete Dr Martens collectie eruit? Dat mag best gezien worden toch?

Repareren wanneer het nodig is

Hoewel Dr Martens schoenen zijn die er soms wat doorleefd uit mogen zien is een kapotte schoen natuurlijk wat niemand wil. Kleine gebreken op tijd repareren is dan ook de oplossing. Op deze manier voorkom je dat jouw schoen verder kapot zal gaan. Nu kan dit soms lastig zijn om zelf te doen. Dus in sommige gevallen is het zeker aan te raden om hierbij de hulp van een professional in te schakelen. Een echte schoenmaker zal je hier goed over kunnen informeren.

Ben je benieuwd hoe je deze stoere boots het beste kunt dragen en combineren? In deze blog vind je nog een aantal handige tips. 😊

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage kleding. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.
Op mijn blog en op social media deel ik veel outfitinspiratie en tips over hoe jij jouw eigen vintage garderobe bij elkaar shopt.

Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, kijk dan vooral in de shop, hier komen regelmatig nieuwe kledingstukken online.

Populaire blogs

Online vintage shoppen: United Wardrobe

Dr. Martens, de geschiedenis van een iconische schoen

10 tips om je eigen vintage kledingstyle te ontwikkelen

Volg Mode en Meuk

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Pastel tinten kunnen super mooi zijn, maar toch kan het combineren ervan soms nog wel een dingetje zijn. Nu het betere weer er weer aankomt leek het mij dan ook een leuk idee om een in deze blog een aantal tips te delen, zodat je binnen no time jouw eigen outfit in pastelkleuren kunt samenstellen.😊

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Wanneer je op zoek bent naar een toffe toevoeging voor jouw outfit, dan zouden vintage sjaaltjes wel eens de oplossing kunnen zijn. Nu kun je deze op aardig wat verschillende manieren dragen. In deze blog laten we je de verschillende opties zien 😊.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Ongetwijfeld heb je de paisley print al een paar keer voorbij zien komen. Naar mijn mening is dit toch wel één van de meest kenmerkende prints die je regelmatig bij vintage kleding ziet. Wij zijn zeker fan van dit bekende, hippie-achtige patroon. In deze blog lees je wat de paisley print precies is, hoe deze is ontstaan en hoe je items met een paisley patroon het beste kunt combineren.