Wat is ton sur ton?

Wat is ton sur ton?

Wanneer je echt voor een opvallende outfit wilt gaan, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de toffe ton sur ton trend. In deze blog lees je wat dit precies is en hoe je jouw eigen ton sur ton outfit kunt samenstellen.

De term is Frans en betekent letterlijk tint op tint. Deze trend zag je al regelmatig voorbij komen in de toffe interieurs. Maar ook voor een stijlvolle outfit is de ton sur ton een ideaal uitgangspunt. Je bent vast wel eens in een bouwmarkt geweest om een bepaalde kleur verf uit te zoeken. Per kleur zie je dan super veel verschillende staaltjes. Van donker naar licht en andersom. Vaak valt dan pas op dat één kleur super veel verschillende variaties heeft. Bij ton sur ton kies je ervoor om 2 tinten binnen één kleur met elkaar te combineren.

Je kunt er dan voor kiezen om enkel effen items met elkaar te combineren, maar een top met een printje, waar deze kleur in voor komt is ook een goede optie.  Let wel op, printjes trekken de aandacht en accentueren dat deel van je outfit.

Zo creëer je jouw eigen ton sur ton outfit:

Kies de kleur die bij jou past, wil je een casual, chique outfit, kies dan bijvoorbeeld voor zwart of wit. Wil je liever een outfit die juist opvalt? Dan is groen of roze bijvoorbeeld heel tof.

Kies een basis item in een bepaalde kleur, zoals een mooie broek of rok. Draag hier een toffe top of trui op in dezelfde kleur maar een andere tint, lichter of donkerder.  Het lichtere item trekt meer de aandacht. Bedenk dus goed welke onderdeel van je outfit je wilt accentueren, zijn dit je benen? Dan is een lichte broek een goede uitkomst. Terwijl je met een lichtere top juist het bovenste deel van je outfit in het zonnetje zet.

Kies bij voorkeur voor verschillende stoffen en structuren om jouw outfit net dat beetje extra te geven. Maak de outfit helemaal af met wat sieraden en schoenen in een andere kleur, om het geheel een klein beetje te breken.

Vind je een volledige ton-sur-ton outfit iets te heftig? Je kunt er dan ook voor kiezen om 1 kledingstuk in een bepaalde kleur te dragen en  alleen de accessoires in dezelfde kleur toe te voegen.

Houd wel in gedachten dat ton sur ton outfits weinig contrast hebben. Heb jij bijvoorbeeld lichtere ogen en donkerder haar? Dan kun je het beste kiezen voor een outfit met veel contrast. Zoals een donkere broek en een mooie witte blouse.

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage kleding. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.
Op mijn blog en op social media deel ik veel outfitinspiratie en tips over hoe jij jouw eigen vintage garderobe bij elkaar shopt.

Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, kijk dan vooral in de shop, hier komen regelmatig nieuwe kledingstukken online.

Populaire blogs

Online vintage shoppen: United Wardrobe

Dr. Martens, de geschiedenis van een iconische schoen

10 tips om je eigen vintage kledingstyle te ontwikkelen

Volg Mode en Meuk

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Een toffe outfit in pastelkleuren samenstellen, hoe doe je dat?

Pastel tinten kunnen super mooi zijn, maar toch kan het combineren ervan soms nog wel een dingetje zijn. Nu het betere weer er weer aankomt leek het mij dan ook een leuk idee om een in deze blog een aantal tips te delen, zodat je binnen no time jouw eigen outfit in pastelkleuren kunt samenstellen.😊

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Verschillende manieren om vintage sjaaltjes te dragen.

Wanneer je op zoek bent naar een toffe toevoeging voor jouw outfit, dan zouden vintage sjaaltjes wel eens de oplossing kunnen zijn. Nu kun je deze op aardig wat verschillende manieren dragen. In deze blog laten we je de verschillende opties zien 😊.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Back to the sixties en seventies met de paisley print.

Ongetwijfeld heb je de paisley print al een paar keer voorbij zien komen. Naar mijn mening is dit toch wel één van de meest kenmerkende prints die je regelmatig bij vintage kleding ziet. Wij zijn zeker fan van dit bekende, hippie-achtige patroon. In deze blog lees je wat de paisley print precies is, hoe deze is ontstaan en hoe je items met een paisley patroon het beste kunt combineren.