80s aerobics, een enthousiaste workout in je woonkamer

80s aerobics workout

Back to the eighties met gekleurde leggings, zweetbandjes, fluoriserende pakjes en beenwarmers. Ik denk dat we allemaal wel bekend zijn met de vrolijke video’s waarin vrouwen (en mannen trouwens ook) enthousiast staan te bewegen op vrolijk up-tempo nummers. Hoe tof zou het zijn om jouw workout op deze vrolijke en positieve manier te doen?


Mijn afgelopen week stond onbedoeld een beetje in het teken van aerobics. Ik zag het voorbij komen in een videoclip. En al snel waren mijn zus en ik plannen aan het maken om dit thuis ook te gaan doen. Het internet staat namelijk vol met vintage video’s waarin enthousiast de oefeningen worden voorgedaan op uptempo muziek. 

Begin deze week was ik op zoek naar foto’s voor de blog en toen kwam ik bovenstaande foto tegen. en voor ik het wist was ik me al weer verder aan het verdiepen in deze toch wel bijzondere sport. Al snel las ik veel over Jane Fonda, het nummer Physical en over Debbie Jenner van Doris D and the Pins. Voeg door een step-video van Cher aan toe en een overenthousiaste jazzerice video. En het enthousiasme was compleet. Maar goed de afgelopen dagen heb ik dus veel geleerd over aerobics, hieronder wat leuke weetjes:

– Het begon allemaal in Amerika. In 1968 kwam er een boek uit waarin te lezen was hoe goed de oefeningen voor het lichaam waren, gedurende de jaren 70 kwamen er steeds meer oefeningen bij. De opzwepende muziek zorgde ervoor dat de oefeningen en het tempo goed vol te houden waren

– Jane Fonda was in Amerika het gezicht achter aerobics. De bekende actrice speelde in tal van films. Tijdens de opnames van een film brak ze haar voet, echter stond de volgende film al op de planning. Om snel te herstellen begon ze nadat haar voet uit het gips was verlost intensief met sporten. Naast de balletlessen die ze al volgende begon ze met zware fysieke oefeningen. Haar verhaal en de oefeningen deelde ze in haar boek. Al snel volgende haar eerste videoband. Zodat vrouwen ook thuis de oefeningen konden doen. Wereldwijd zijn er maar liefst 17 miljoen exemplaren van deze banden verkocht. Dit zorgde er ook weer voor dat de verkoop van de videorecorders in hard tempo steeg.

– Het schijnt dat zelfs Ron Brandsteder in 1983 een LP heeft uitgebracht met aerobic instructies. (hoe vet als je die in je bezit hebt! 😉)

– Naast Jane Fonda was ook Oliva Newton-John (jazeker van Grease)  geïnspireerd door aerobics, het bekende nummer ‘Physical’ sluit hier natuurlijk naadloos (net als de fluoriserence pakjes) bij aan.


Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage kleding. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.
Op mijn blog en op social media deel ik veel outfitinspiratie en tips over hoe jij jouw eigen vintage garderobe bij elkaar shopt.

Mocht je op zoek zijn naar bijzondere items, kijk dan vooral in de shop, hier komen regelmatig nieuwe kledingstukken online.

Populaire blogs

Online vintage shoppen: United Wardrobe

Dr. Martens, de geschiedenis van een iconische schoen

10 tips om je eigen vintage kledingstyle te ontwikkelen

Volg Mode en Meuk

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Hoe zorg je extra goed voor jouw vintage wollen kleding?

Hoe zorg je extra goed voor jouw vintage wollen kleding?

De één vind het fantastisch en draagt het liefste zoveel mogelijk vintage wollen kleding, de ander vind het niets en vindt het vaak kriebelen. Mocht je een echte wol-lover zijn, dan vind je in deze blog een aantal handige tips waarmee jouw vintage items extra lang mooi blijven.

Wat is ton sur ton?

Wat is ton sur ton?

Wanneer je echt voor een opvallende outfit wilt gaan, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor de toffe ton sur ton trend. In deze blog lees je wat dit precies is en hoe je jouw eigen ton sur ton outfit kunt samenstellen.

We hebben een cadeautje voor je! Meld je aan voor onze vintage mail en ontvang meteen een kortingscode van 10% te besteden in onze vintage webshop.

* 1 keer in de 2 weken ontvang je een mailtje met handige (styling) tips, leuke (win)acties en toffe nieuwe producten.

Yes, gelukt! De kortingscode is naar je onderweg!