80s aerobics, een enthousiaste workout in je woonkamer

80s aerobics workout

Back to the eighties met gekleurde leggings, zweetbandjes, fluoriserende pakjes en beenwarmers. Ik denk dat we allemaal wel bekend zijn met de vrolijke video’s waarin vrouwen (en mannen trouwens ook) enthousiast staan te bewegen op vrolijk up-tempo nummers. Hoe tof zou het zijn om jouw workout op deze vrolijke en positieve manier te doen?


Mijn afgelopen week stond onbedoeld een beetje in het teken van aerobics. Ik zag het voorbij komen in een videoclip. En al snel waren mijn zus en ik plannen aan het maken om dit thuis ook te gaan doen. Het internet staat namelijk vol met vintage video’s waarin enthousiast de oefeningen worden voorgedaan op uptempo muziek. 

Begin deze week was ik op zoek naar foto’s voor de blog en toen kwam ik bovenstaande foto tegen. en voor ik het wist was ik me al weer verder aan het verdiepen in deze toch wel bijzondere sport. Al snel las ik veel over Jane Fonda, het nummer Physical en over Debbie Jenner van Doris D and the Pins. Voeg door een step-video van Cher aan toe en een overenthousiaste jazzerice video. En het enthousiasme was compleet. Maar goed de afgelopen dagen heb ik dus veel geleerd over aerobics, hieronder wat leuke weetjes:

– Het begon allemaal in Amerika. In 1968 kwam er een boek uit waarin te lezen was hoe goed de oefeningen voor het lichaam waren, gedurende de jaren 70 kwamen er steeds meer oefeningen bij. De opzwepende muziek zorgde ervoor dat de oefeningen en het tempo goed vol te houden waren

– Jane Fonda was in Amerika het gezicht achter aerobics. De bekende actrice speelde in tal van films. Tijdens de opnames van een film brak ze haar voet, echter stond de volgende film al op de planning. Om snel te herstellen begon ze nadat haar voet uit het gips was verlost intensief met sporten. Naast de balletlessen die ze al volgende begon ze met zware fysieke oefeningen. Haar verhaal en de oefeningen deelde ze in haar boek. Al snel volgende haar eerste videoband. Zodat vrouwen ook thuis de oefeningen konden doen. Wereldwijd zijn er maar liefst 17 miljoen exemplaren van deze banden verkocht. Dit zorgde er ook weer voor dat de verkoop van de videorecorders in hard tempo steeg.

– Het schijnt dat zelfs Ron Brandsteder in 1983 een LP heeft uitgebracht met aerobic instructies. (hoe vet als je die in je bezit hebt! 😉)

– Naast Jane Fonda was ook Oliva Newton-John (jazeker van Grease)  geïnspireerd door aerobics, het bekende nummer ‘Physical’ sluit hier natuurlijk naadloos (net als de fluoriserence pakjes) bij aan.


Sommige blogs kunnen een affiliate link bevatten. Dit betekent dat wanneer je iets via deze link koopt we hier een kleine vergoeding voor krijgen. Uiteraard betaal jij hier niet extra’s voor. 

Wie ben ik?

Hoi, Ik ben Amber.
Zoals je misschien al op m’n site kan zien heb ik een grote liefde voor vintage en tweedehands items. 😊
Ik vind het super om op zoek te gaan naar echte pareltjes met een verhaal.

In de blogs deel ik handige tips, leuke items en DIY’s voor echte vintage- en kringloopfanaten.

Populaire blogs

35 ideeën voor toffe cadeaus voor echte vintage lovers

Een vleugje vintage aan je interieur toevoegen, hoe doe je dat?

Tips voor het geven van een tweedehands cadeau

Boekentip

Ideeën voor vintage cadeaus, het boek van Ad Visser

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Zo organiseer je je eigen vintage spelletjesavond

Zo organiseer je je eigen vintage spelletjesavond

Een spelletjesvond is natuurlijk altijd leuk, maar hoe leuk zou het zijn als je je eigen vintage spelletjesavond kunt organiseren? Nodig je beste vrienden uit en zorg voor een onvergetelijke avond waarbij en sowieso veel gelachen wordt. In deze blog vind je een aantal handige tips voor een toffe vintage outfit.

Dit zijn de leukste vintage winkels in Breda

Dit zijn de leukste vintage winkels in Breda

Ben je van plan om een dag vintage te gaan shoppen in Breda, in deze blog vind je de leukste vintage winkels. Zeker als je fan bent van vintage kleding, zou je hier zomaar eens goed kunnen slagen, er zitten namelijk aardig wat leuke vintage kledingwinkels.